RSS

PIRANG-PIRANG BAIT ANU SARARAE

21 Mei
ا بيات حسا ن فى مدح علماء صمد ا ن

 
   

يا ا يـهـا الـعـلـمـاء مـن صـــــــــــــمــدان* شفـعـائـنـا عند الر حيــــــــم الـــدا نى

جاد الز مان و ا هله بو جو دكــــــم * و الله ضا قت حيلتى بو فا تكــــــــــــم

 

و الكل مر جعهـم ا ليكـم سا د تى * ا منا هلا كا كيف كان ا ئــمـــــــــــتى

لذ نا ا ليكـــــــم فى الا مو ر جـميعــها* فـان ارتـــحـلـتـــــــم من أ سائلـه بـها ؟

 

فالله فـضـلـكـــــــــــم على عــــبا د نـا * فضل البدورعلى الكوا كب فى السنا

 

شمس الشمو س رسو ل ربنا ا حمد* ا نـو ا ر ه اتـصـلـت بـكـــــــم تــتــأ بـــــد

 

و الله يسأ لنا بكـــــــم هل يستو ى ؟* فـاجـبـت لا و الله كـيــف يستو ى ؟

 

ما ز لت ا قفو إ ثركــــــــــم فى عمر نا* قـو لا و فـعلا و اعـتـقـادا و المــــــــــــنى

 

و الله ير حمكــــــــم و يـغـفـر ذ نـبـكــــم * يـعـليكـــــم بـــجــنانـه ميــــعـا د كــــــم

 

و الله يـنـفـعـنـا بـكـــــــم و المسلــمين * و ا مدنـا بالـنصر يار ب ا ميـــــــــــــن

 

و قد ا نشد ها الفقير محب العلماء محمد محي الدين عبد القادر بن ا حمد طه

خا دم الطلبة بمعهد الشفاء المحمو د ية الا سلا مى السلفى غفر الله له

و لو ا لديه بحر مة العلماء ا مين

تا ريخ ا لا نشا د 2- 8 – 1426 ه / 5 – 9 – 2005 م , بعد العشاء بمد ينة صمدا ن

PIRANG-PIRANG BAIT ANU SARARAE

DINA MUJI ULAMA SUMEDANG

1. HE PARA ULAMA SUMEDANG ANU NYAFA’ATAN ABDI SADAYA DI MUNGGUH PANGERAN ANU MAHA CAKET.

2. ZAMAN, MASA PARANTOS SAE ENDAH, AHLINA OGE ENDAH KU AYANA PADUKA SADAYANA, DEMI ALLOH HATE ABDI RUPEK KU WAFATNA SALIRA SADAYANA.

3. SADAYA JALMI TANGTOS KEMBALINA KA SALIRA SADAYANA, HE JUNGJUNAN-JUNGJUNAN ABDI BOH DINA AMANNA, KATENGTREMANNANA DINA KACILAKAANNANA ETA BERGANTUNG KA PARA PAMINGPIN-PAMINGPIN ABDI YAKNI IMAM-IMAM, ULAMA-ULAMA ABDI.

4. ABDI SADAYA NYALINDUNG KA PADUKA SADAYANA DINA SAGALA URUSAN, DIMANA PADUKA SADAYANA MULIH KA ROHMATULLOH , SAHA DEUI ATUH NU KU ABDI TIASA DI TAROS ?

5. ALLOH PARANTOS NGUNGGULKEUN KA PADUKA SADAYANA DI ATAS AHLI-AHLI IBADAH DI ANTAWIS ABDI SADAYANA SAPERTI KAUNGGULAN PIRANG-0PIRANG BULAN DI ATAS BENTANG-BENTANG DI LANGIT DINA PADA KASAEANNANA.

6. SARANGENGENA SADAYA SARANGENGE TEGESNA UTUSANNA PANGERAN ABDI SADAYA, TEGESNA SAYYIDINA AHMAD SAW. CAHAYANA PARANTOS NYAMBUNG KA PADUKA SADAYANA KALAWAN LANGGENG.

7. ALLOH TA’ALA PARANTOS TUMAROS KA ABDI SADAYA TENTANG PADUKA SADAYA DINA QUR’AN ” NAHA SARUA ANTARA JALMA NU BERILMU JEUNG JALMA ANU TEU BERILMU ?

8. ABDI TEU LIREN-LIREN NAPAK TILAS PADUKA SADAYANA DINA HIRUP ABDI, SAJERONING UMUR ABDI BOH DINA UCAP, DINA TINGKAH, DINA PATEKADAN OGE DINA CITA-CITA ABDI SADAYA.

9. OGE ALLOH MUGA NGARAHMAT KA PADUKA SADAYANA, ALLOH MUGA NGAHAPUNTEN SAGALA DOSA PADUKA SADAYANA, ALLOH MUGA NGALUHURKEUN DARAJAT PADUKA SADAYANA DI SURGANA ALLOH TEMPAT PANGWANGSULAN PADUKA SADAYANA.

10. OGE ALLOH MUGA NGAMANFAATKEUN KA ABDI SADAYA KU PADUKA SADAYANA BAIK KU ELMUNA, KU NASEHATNA JEUNG SABANGSANA OGE KA MUSLIMIN SADAYANA SINARENG MUGA ALLOH MAPARINAN PERTULUNGAN KALAYAN PERTULUNGAN MARANTENANNANA, NUN GUSTI MUGI GUSTI NGABULKEUN KANA DU’A ABDI SADAYA.

PANGADUAN HEUBEUL, 13 SEPTEMBER 2005 / 9 SYA’BAN 1426

 
Tinggalkan komentar

Ditulis oleh pada Mei 21, 2007 in Pernak-pernik

 

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

 
%d blogger menyukai ini: